Tuesday, 9 August 2016

Filled Under:

Flores Pulau Syurga Di Indonesia


Ramai orang gemarkan percutian pulau kerana alam sekitar dan laut memang boleh buat fikiran menjadi lebih tenang dan lapang. Tapi, banyak lokasi pulau yang menarik agak crowded kerana kerap menjadi tumpuan orang ramai, terutamanya pada musim cuti umum. Nak bercuti pun macam tak best sangat sebab tempat tu dah klise.
Good news untuk korang yang masih mencari lokasi percutian pulau yang rare dan masih belum ramai orang tahu! Pernah dengar pasal Pulau Flores di Indonesia? Ia termasuk dalam gugusan Kepulauan Sunda Kecil bersama Bali dan NTB. Dengar cerita tempat ni memang awesome! Jom ushar beberapa gambar yang dikongsi oleh pemilik akaun Facebook Cik Shira ini.

Breathtaking View!

bv1
bv2
bv3

Lautan Jernih & Menenangkan…

l1
l2
l4

Lokasi Sesuai Untuk Istirehat

l3
rehat
rehat2
Korang boleh sampai ke sini dengan menaiki flight ke Bali terlebih dahulu dan turun di lapangan terbang Labuan Bajo. Boleh cari pakej pelancongan yang menawarkan percutian ke sini atau travelsaja secara backpacking bagi anda yang sukakan cabaran!
Alang-alang dah pergi bercuti untuk berehat tu, rugilah kalau tak abadikan dalam bentuk foto, kan?So, tempat ni memang sesuai sangatlah untuk korang yang suka bergambar sebab terlalu banyakview yang cantik! Selamat merancang percutian indah di Pulau Flores!
Sumber: Cik Shira

0 comments:

Post a Comment

babab.net