Friday, 19 August 2016

Filled Under:

Kakak Ini Terima Pesanan Kelakar..Cuba Korang Baca Kuat-Kuat.
PENANG 26 August 2015. Ibu kepada pesakit Hypoxic-Ischemic Encephalopathy (HIE), Nor Hasmilia Abu Seman, 25, menunjukan mesej pesanan ringkas yang dihantar oleh seorang individu yang tidak dikenali berbauh lucah, mesej yang dihantar berbunyi "Akak gosok akak punya itu boleh kan" di pejabat Harian Metro di Jalan Sultan Azlan Shah, Georgetown, tadi. Muhammad Mikail Ong.


Memang kurang ajar dan tidak berhati perut apabila seorang lelaki menghantar message lucah kepada seorang ibu yang sedang bimbangkan kesihatan anaknya. Kalau kita tidak mampu menolong, janganlah ditambahkan beban  pada mereka yang sedang menderita.
Message lelaki ini berbunyi :-
“Akak nak bantuan kan, boleh tak ikut cakap saya, lepas akak ikut cakap saya, saya masukkan duit dalam bank akaklah. Kalau nak anak cepat sembuhkan, akak buatlah apa yang saya nak bolehkan, nanti akak siap buat, saya masukkan duit dalam bank akak.
“Akak gosok…tu bolehkan atau akak nak tengok anak menderita sampai bila-bila.” Itulah antara mesej biadab diterima ibu Muhammad Harith Aist Qusairi Mohamad Helmi, 15 bulan, yang menghidap sakit kekejangan otot dan lumpuh atau dikenali Hypoxic-Ischemic Encephalopathy (HIE), semalam.
Nor Hasmilia Abu Seman, 25, berkata, dia kecewa selepas menerima mesej pesanan ringkas (SMS) daripada seorang individu tidak dikenali yang menyatakan mahu membantu tetapi meminta dia melakukan perbuatan tidak senonoh.
“Saya tidak menyangka ada individu yang tergamak hantar SMS begini sedangkan kami hanya mohon bantuan atau sekurang-kurangnya doa orang ramai.
“Bimbang dengan SMS itu, saya dan suami membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Timur Laut (IPDTL) tengah hari tadi (semalam), ” katanya.
Tidak dapat kita nafikan bahawa wujud manusia berhati binatang dalam dunia ini.
  • –  PRU14.tv
lucah 1
lucah 2
lucah 3
lucah 4
lucah 5
0 comments:

Post a Comment

babab.net